
Tradiční dubnová akce, na kterou se každoročně těší všichni gurmáni z blízkého i vzdáleného okolí, pokračuje letos již pátým ročníkem. Hlavní myšlenkou tohoto projektu je vrátit na jídelní lístky zdejších restaurací regionální kulinářské speciality našich předků, za využití kvalitních regionálních produktů. Návštěvníci tak mají jedinečnou možnost ochutnat typickou chuť slezské kuchyně. Nabídka receptů je široká a dnešní kuchyně dovoluje i moderní pojetí. Objevovat region skrze chutě návštěvníky zkrátka baví. Gastronomické podniky na Opavsku od 13. do 22. dubna do své nabídky opět zařadí regionální jídla připravená podle tradičních receptů, nebo ze surovin, které jsou s Opavským Slezskem spojeny a pozvou na ně své hosty. Hosté budou moct nejen ochutnat širokou nabídku pokrmů, ale i je ohodnotit, tím se zapojit do soutěže a případně i získat některou ze zajímavých cen.
Do akce Týden slezské kuchyně se zapojí podniky téměř z celého okresu Opava. Ti ji chápou jako projev spojitosti se zdejšími tradicemi, vyjadřují svůj patriotismus a touto cestou přispívají k rozvoji a zkvalitnění zdejšího cestovního ruchu. S Týdnem slezské kuchyně jsou úzce spjaty výrobky s certifikátem Opavské Slezsko – regionální produkt®. Místní akční skupina Opavsko se stala v roce 2013 koordinátorem této značky a ve spolupráci s Opavským Slezskem a dalšími partnery zavedli certifikační proces regionálního značení výrobků. Kromě místního původu musí produkty přispívat k dobrému jménu regionu, musí být kvalitní, šetrné k životnímu prostředí a jedinečné ve vztahu k území Opavského Slezska. Jednotlivé produkty lze zakoupit u samotných výrobců, v rámci farmářských trhů, jarmarků a různých festivalů, případně je ochutnáte právě během Týdne slezské kuchyně.
Podniky zapojené do soutěže „Týden slezské kuchyně“ 2018 Zde můžete ochutnat regionální pokrmy a zúčastnit se tak soutěže o ceny: (číslo restaurace = soutěžní číslo) Číslo odpovídá pořadí, ve kterém se restaurace do soutěže přihlásily.
1. Hotel Sonáta, Zámecká 302, Hradec nad Moravicí
2. Restaurace s minipivovarem Panský mlýn, U Panského mlýna 267/28, Opava
3. Iberia hotel & restaurant, Pekařská 11, Opava
4. Café Restaurant Mincovna (hotel Koruna), Náměstí republiky 450/17, Opava
5. Restaurace U Tří jabloní, Sadová 199/46, Opava
6. Hospoda Slezský Grunt, Poddubí 3, Háj ve Slezsku - Smolkov
7. Areál Salaš, Opavská 386, Hradec nad Moravicí
8. Restaurace U náhonu, Jaselská 433/10, Opava
9. Zámecká restaurace Litultovice, Litultovice 1, Litultovice
10. Penzion a restaurace U Knoppa, Hlavní 505/133, Opava
11. Květ Lotosu, Hrnčířská 124/9, Opava
12. Bobaja centrum zdravé výživy, nám. Osvoboditelů 77/1, Opava
13. Mlýn vodníka Slámy, K Mlýnu 1, Háj ve Slezsku - Lhota
14. U Labužníka, Hrnčířská 272/14, Opava
15. Restaurace a vinárna U Přemka, Solná 417/8, Opava
16. Sportovní komplex Buly Aréna, Kostelní 360/28, Kravaře - Kouty
17. Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb SČMSD, Dolní 356, Šilheřovice
18. Restaurace Split, Olomoucká 75, Opava
19. U Zlatého kříže, Krnovská 77/33, Opava
PRO NÁVŠTĚVNÍKY JSOU PŘIPRAVENY 3 ZAJÍMAVÉ SOUTĚŽE
1) SLOSOVATELNÁ ÚČTENKA
Vyhrajte poukaz na konzumaci zdarma!
2) SMS SOUTĚŽ
Vyhrajte dárkové koše s regionálními potravinami v hodnotě 2 000 Kč, 1 500 Kč, 1 000 Kč!
3) FOTO SOUTĚŽ
Vyhrajte soudek regionálního piva!
SLOSOVATELNÁ ÚČTENKA
Vyhrajte poukaz na další konzumaci v této restauraci zdarma! Po zaplacení zaznamenejte na zadní stranu účtenky své jméno a tel. číslo. Účtenku vhoďte do označené nádoby umístěné v restauraci. Po skončení Týdne Slezské kuchyně proběhne losování a vylosovaný výherce bude odměněn. Šťastlivec bude kontaktován provozovatelem restaurace a k předání ceny dojde v této restauraci.
SMS SOUTĚŽ
Byli jste spokojeni a chutnalo Vám? Pošlete svůj hlas této restauraci a sami se tak zúčastníte soutěže o velmi zajímavé ceny. Předání cen proběhne na akci Otevírání turistické sezóny Opavského Slezska dne 28. dubna, která proběhne v Opavě v Městských sadech.
Pošlete SMS ve tvaru: „soutěžní číslo restaurace“ na tel. číslo 604 291 605. Cena SMS dle Vašeho tarifu.
Z jednoho tel. čísla lze zaslat pouze jeden hlas denně.
FOTO SOUTĚŽ
Pošlete nám originální fotografii z Vaší návštěvy této restaurace s objednaným jídlem z menu Slezské kuchyně a vyhrajte soudek regionálního piva.
Foto zašlete emailem s uvedením soutěžního čísla restaurace a názvem jídla na adresu dm@opavske@slezsko.cz a do předmětu uveďte „Týden Slezské kuchyně“.
Hlasování o nejlepší fotografii (největší počet like) proběhne na FB opavskeslezsko. Sledujte nás na facebooku!