Soutěž byla pořádána Ústavem lázeňství, gastronomie a turismu při Slezské univerzitě v Opavě ve spolupráci s destinačním managementem Opavské Slezsko. Druhý ročník navazoval na pilotní projekt z roku 2014. Ukázalo se, že objevovat region skrze chutě návštěvníky baví a první ročník se setkal s kladnou odezvou. Soutěž probíhala v restauračních zařízeních v regionu Opavské Slezsko v termínu od 11.4. do 18.4. 2015.
Podniky, zapojené do soutěže „Týden slezské kuchyně 2015“, v nichž jste mohli ochutnat regionální pokrmy a zúčastnit se soutěže o ceny:
01. Restaurace U Tří jabloní
02. Bar Myslivna
03. Restaurace Davidův mlýn
04. Restaurant U Tiskárny
05. Restaurace U Náhonu
06. Ristorante Uno
07. Středověké pivní sklepy
08. Restaurace Astron
09. Jídelna U Babičky
10. Restaurace Nová Sladovna
11. Motorest R 11, Brumovice
12. Restaurace-penzion U Knoppa
13. Restaurace U Mlynáře
14. Mlýn U Vodníka Slámy, Háj ve Slezsku
15. Restaurace Katharein
16. Hospoda Slezský Grunt, Smolkov
17. Cocktail bar Opava-Kylešovice
18. Jídelna Zelený Jelen
19. Restaurace na golfu (Silesia Golf Resort Kravaře)
Soutěž
Restaurace v tomto období opět nabízely pokrmy slezské kuchyně. Pokud si host objednal pokrm z této nabídky, mohl se zúčastnit soutěží, které jsou s touto akcí spojeny.:
a) SMS Soutěž
b) Slosovatelná účtenka
Hosté mohli hlasovat pomocí SMS, a to vepsáním specifického kódu gastronomického zařízení a zasláním SMS na dané číslo, čímž přidělili svůj kladný hlas provozovně a zárověň se zařadili do soutěže o balíčky regionálních produktů.
Výsledky ročníku 2015
1. Motorest R 11
2. Středověké pivní sklepy
3. Restaurace U tří jabloní
4. Bar Myslivna
5. Hospoda U Mlynáře
6. Hospoda Slezský Grunt
7. Restaurace-penzion U Knoppa
8. Restaurace U Nánohu
9. Cocktail bar Opava-Kylešovice
10. Restaurace Davidův mlýn