Pečení koleno a regionální pivo
Zveme vás do hospody a minipivovaru „U Komárků“ v Rohově. Přijďte si k nám pochutnat na našich specialitách pečených v peci na bukovém dřevu, nechejte se vtáhnout do atmosféry hospody 30. let minulého století, a vychutnejte si chvíle odpočinku u piva z našeho vlastního pivovaru. Naše speciality pečeme od roku 2001 ve speciální peci, které jsme dali jméno Golem.
Speciální tříkomorová pec Golem je neodmyslitelnou součástí naší hospody. Postavil ji slovenský mistr pecař, již ze třetí generace pecařů. I díky Golemovi si naše speciality zachovávají svou jedinečnost.
Gurmánským zážitkem je naše vyhlášené pečené koleno, které získalo značku OPAVSKÉ SLEZSKO regionální produkt. Pečené koleno se připravuje jedinečnou technologií, pomalým pečením v peci vytápěné bukovým dřevem. Zadní vepřové koleno nekořeněné, dva dny nasolené v obyčejné soli, potom pečené v peci na bukovém dřevu a přelité voňavým výpekem se do pece vkládá syrové. Peče se pět hodin při mírné teplotě. Jako příloha se podává čerstvý chléb, čerstvě nastrouhaný křen a hořčice. Právě hořící bukové dřevo dodává rohovskému kolenu jeho specifičnost a jedinečnost. Přijďte se přesvědčit.
Speciality pečené v peci na bukovém dřevu jsou pouze na objednávku.
Minipivovar Rohan v Rohově vaří pivo od roku 2010. Pivo vaří tradičním způsobem, klasickou dvourmutovou technologií, a to výhradně z českých surovin – moravský slad, žatecký chmel, pivovarské kvasnice a pramenitá voda z místních zdrojů.
Název piva Rohan je odvozen od názvu naší obce Rohov. Dokonce i v logu minipivovaru je použita část znaku obce Rohov a to šachová figura – věž s rohy. Pivo v našem pivovaru vaříme tradiční metodou, bez pasterizace, čímž v pivu zůstávají zachovány nejen všechny vitamíny řady „B“, ale i další zdraví prospěšné látky. Pivo se po jeho uvaření ve varně zchladí a přemístí do spilky. Tam v otevřených kvasných kádích probíhá po přidání pivovarských kvasnic a při teplotě cca 10°C jeho hlavní kvašení. Tento proces trvá přibližně dva týdny, pak je pivo stáčeno do ležáckých tanků. V ležáckém sklepě pak pivo zraje po dobu minimálně čtyř týdnů. Pivo čepujeme ve výčepu přímo z ležáckých tanků bez pasterizace, filtrace či jiných úprav. Pivo tak obsahuje množství vitamínů řady „B“ a další zdraví prospěšné látky. Pivo Rohan dále prodáváme v keg sudech a 1,5l PET lahvích.